Ders Detayları

Ders Öğretim Planı

Ders Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yan Yıl AKTS
701001152019 Mesleki Oryantasyon Seçmeli 1 1 2.00

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, öğrencilerin beslenme ve diyetetik bilim dalının tarihsel sürecine yönelik bilgileri edinmesi, ve eğitim esnasında gerekli yönetmelik ve sorumluluklarının öğretilmesi; Ulusal ve uluslararası derneklerin faaliyetlerini öğrenmeleri yanında farklı ülkelerdeki beslenme ve diyetetik eğitimi hakkında bilgi edinmesi; Bilimsel veri kaynaklarını öğrenir, ve onlara ulaşabilme becerisi kazanır; ayrıca meslek etiği ve deontoloji ile ilgili temel bilgileri öğretilmesini içerir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri

Öğr. Gör. Şahin Yeşildağ

Öğrenme Çıktıları

1 Beslenme ve diyetetik bilim dalının tarihsel sürecine yönelik bilgi edinir.
2 Eğitim esnasında gerekli yönetmelik ve sorumlulukları öğrenir.
3 Ulusal ve uluslararası derneklerin faaliyetlerini öğrenir.
4 Farklı ülkelerdeki beslenme ve diyetetik eğitimi hakkında bilgi edinir.
5 Bilimsel veri kaynaklarını öğrenir, ve onlara ulaşabilme becerisi kazanır.
6 Meslek etiği ve deontoloji ile ilgili temel bilgileri öğrenir.

Öğrenim Türü

Öğr. Gör. Şahin Yeşildağ

Dersin Ön Koşulu Olan Dersler

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Dersin İçeriği

Ders programı tanıtımıBeslenme ve diyetetik bölümünün tanıtımıBeslenme, besin ve besin öğeleri kavramlarıYönetmeliklerin ve öğrenci sorumluluklarının öğretilmesi Meslek ile ilgili uygulamalar Mesleki standartlar ve meslek örgütünün tanıtılmasıUlusal ve uluslararası meslek örgütlerinin tanıtımıMeslek ile ilgili temel bilgi kaynakları ve ulaşım yollarının tanıtımıMesleki deneyimlerin paylaşımıMesleki etik ve deontoloji

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

1 Beslenme ve diyetetik bilim dalını tanıtılması ve tarihsel sürecine yönelik bilgi verilmesi.
2 Ders programı tanıtımı; Beslenme, besin ve besin öğeleri kavramlarının öğretilmesi.
3 Eğitim esnasında gerekli yönetmelikleri öğretilmesi.
4 Farklı ülkelerdeki beslenme ve diyetetik eğitimi hakkında bilgi verilmesi.
5 Ulusal ve uluslararası derneklerin faaliyetlerinin öğretilmesi.
6 Bilimsel veri kaynakları tanımlama ve onlara ulaşabilme için uygulama yapılması.
7 Ara Sınav
8 Ara Sınav
9 Etik ve Ahlak Kavramları.
10 Mesleki,örgütsel ve yönetsel etik.
11 Etik dışı davranışlar.
12 Meslek etiği ve deontoloji I
13 Meslek etiği ve deontoloji II
14 Meslek etiği ve deontoloji III
15 Final Sınavı
16 Final Sınavı

Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Tayfur M, Barış O, Baştaş N. Diyetisyenlik Eğitimi ve Meslek Etiği, Hatiboğlu Yayıncılık, 2017.http://www.tdd.org.tr/www.eatright.orgwww.who.int/www.fao.orgwww.efad.orgwww.aap.orgwww.fda.govwww.nutritioncare.orgwww.espen.orgwww.diabetes.orgwww.nutrition.govwww.internationaldietetics.comhttps://iuns.org/ http://www.afda-dietitians.org/index.php

Değerlendirme

Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60
100

Dersin Sunulduğu Dil

Türkçe

Staj Durumu

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Süresi (saat)
Ara Sınav 1 10 10
Final Sınav 1 1 1
Soru-Yanıt 12 2 24
2 2 4
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
2 2 4
58