Ders Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yan Yıl | AKTS |
701001152019 | Mesleki Oryantasyon | Seçmeli | 1 | 1 | 2.00 |
Bu dersin amacı, öğrencilerin beslenme ve diyetetik bilim dalının tarihsel sürecine yönelik bilgileri edinmesi, ve eğitim esnasında gerekli yönetmelik ve sorumluluklarının öğretilmesi; Ulusal ve uluslararası derneklerin faaliyetlerini öğrenmeleri yanında farklı ülkelerdeki beslenme ve diyetetik eğitimi hakkında bilgi edinmesi; Bilimsel veri kaynaklarını öğrenir, ve onlara ulaşabilme becerisi kazanır; ayrıca meslek etiği ve deontoloji ile ilgili temel bilgileri öğretilmesini içerir.
Öğr. Gör. Şahin Yeşildağ
1 | Beslenme ve diyetetik bilim dalının tarihsel sürecine yönelik bilgi edinir. |
2 | Eğitim esnasında gerekli yönetmelik ve sorumlulukları öğrenir. |
3 | Ulusal ve uluslararası derneklerin faaliyetlerini öğrenir. |
4 | Farklı ülkelerdeki beslenme ve diyetetik eğitimi hakkında bilgi edinir. |
5 | Bilimsel veri kaynaklarını öğrenir, ve onlara ulaşabilme becerisi kazanır. |
6 | Meslek etiği ve deontoloji ile ilgili temel bilgileri öğrenir. |
Öğr. Gör. Şahin Yeşildağ
Ders programı tanıtımıBeslenme ve diyetetik bölümünün tanıtımıBeslenme, besin ve besin öğeleri kavramlarıYönetmeliklerin ve öğrenci sorumluluklarının öğretilmesi Meslek ile ilgili uygulamalar Mesleki standartlar ve meslek örgütünün tanıtılmasıUlusal ve uluslararası meslek örgütlerinin tanıtımıMeslek ile ilgili temel bilgi kaynakları ve ulaşım yollarının tanıtımıMesleki deneyimlerin paylaşımıMesleki etik ve deontoloji
1 | Beslenme ve diyetetik bilim dalını tanıtılması ve tarihsel sürecine yönelik bilgi verilmesi. |
2 | Ders programı tanıtımı; Beslenme, besin ve besin öğeleri kavramlarının öğretilmesi. |
3 | Eğitim esnasında gerekli yönetmelikleri öğretilmesi. |
4 | Farklı ülkelerdeki beslenme ve diyetetik eğitimi hakkında bilgi verilmesi. |
5 | Ulusal ve uluslararası derneklerin faaliyetlerinin öğretilmesi. |
6 | Bilimsel veri kaynakları tanımlama ve onlara ulaşabilme için uygulama yapılması. |
7 | Ara Sınav |
8 | Ara Sınav |
9 | Etik ve Ahlak Kavramları. |
10 | Mesleki,örgütsel ve yönetsel etik. |
11 | Etik dışı davranışlar. |
12 | Meslek etiği ve deontoloji I |
13 | Meslek etiği ve deontoloji II |
14 | Meslek etiği ve deontoloji III |
15 | Final Sınavı |
16 | Final Sınavı |
Tayfur M, Barış O, Baştaş N. Diyetisyenlik Eğitimi ve Meslek Etiği, Hatiboğlu Yayıncılık, 2017.http://www.tdd.org.tr/www.eatright.orgwww.who.int/www.fao.orgwww.efad.orgwww.aap.orgwww.fda.govwww.nutritioncare.orgwww.espen.orgwww.diabetes.orgwww.nutrition.govwww.internationaldietetics.comhttps://iuns.org/ http://www.afda-dietitians.org/index.php
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
100 |
Türkçe
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Süresi (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 10 | 10 |
Final Sınav | 1 | 1 | 1 |
Soru-Yanıt | 12 | 2 | 24 |
2 | 2 | 4 | |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
2 | 2 | 4 | |
58 |