Ders Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yan Yıl | AKTS |
701002062018 | Besin Kimyası Analizleri-II | Zorunlu | 2 | 4 | 2.00 |
Besinler ile ilgili temel bilgileri edinmekte olan öğrencilerin besinlerin temel analiz yöntemlerinden bazılarını uygulamalarını yaptırarak besinlerin özelliklerine daha bilinçli yaklaşmalarını sağlamaktır.
Prof. Dr. Adnan AYDIN
1 | Besinlerle ilgili analiz yöntemlerini tartışır. |
2 | Besinlerin temel analiz yöntemlerini uygular. |
3 | Besinlerin analiz sonuçlarını irdeler. |
4 | Analiz sonuçları ile besin kalitesini tartışır. |
5 | Analiz sonuçları ile Yönetmelik sınırlamalarını tartışır. |
Prof. Dr. Adnan AYDIN
Besin Kimyası Analizleri I
Yok
Başlıca gıda gruplarını oluşturan yağlar, karbohidratlar, su, proteinler, mineral maddeler, besin katkı maddeleri gibi özellikli maddelerinin analizini yapacak öğrencilere laboratuar kurallarını ve işleyişini öğretmek ve analiz kuralları ile, analiz yaklaşımlarını ve değerlendirmelerini göstermektir.
1 | |
2 | |
3 | |
4 | |
5 | |
6 | |
7 | ARA SINAV |
8 | ARASINAV |
9 | |
10 | |
11 | |
12 | |
13 | |
14 | |
15 | BİTİRME SINAVI |
16 | BİTİRME SINAVI |
Gıda Kimyası ve Analizleri, Adnan AYDIN, Çağlayan, 2020Besin Kimyası ve Analizleri Ders Notları, Prof. Dr. Adnan Aydın, İstanbul Bilim Üniversitesi (2013)Besin Kimyası, Halit Keskin, İstanbul Üniv. Yayın No.: 3450, Mühendislik Fakültesi Yayın No.: 72 (1987)Gıda Kimyası, Mustafa Tayar, Recep Çıbık, Dora Basım Yayın 2nci Baskı (2011)Temel Gıda Analizleri, Vildan Uylaşer, Fikri Başoğlu, Dora Basım Yayın, 1nci Baskı (2011)Principles of Food Chemistry, (Food Science Text Series) John M.De Man, Springer Science 3rd Ed.,(1999)Food Process Engineering and Technology, John M. De Man Academic Press, Elsevier, London and New York 1st Ed.,(2009)Analytical Chemistry of Foods, Ceinwyn S. James, Springer (2012)Physical Chemistry of Foods Peter Walstra, Marcel Dekker.Inc.,New York (2003)Food Analysis Dieter W.Gruenwedel, John R. Whitaker, Dekker (1984)Extraction of Organic Analytes From Foods, A Manual of Methods, Ron Self, Royal Society of Chemistry (2005)
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
100 |
Türkçe
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Süresi (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınav | 1 | 1 | 1 |
12 | 2 | 24 | |
Bireysel Çalışma | 10 | 1 | 10 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 6 | 1 | 6 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 8 | 2 | 16 |
58 |