Code | Name | Type | Year | Semester | ECTS |
701002152019 | Determination of Nutritional Status in the Community | Seçmeli | 2 | 3 | 3.00 |
The nutritional status of the individual and society methods and techniques used for the detection of investigation, public collective and individual practices in this area to gain enough skill.
Öğr. Gör. Şahin Yeşildağ
1 | The food consumption of individuals and groups are evaluated by determining the nutritional status |
2 | To determine the anthropometric nutritional status, biophysical methods, implements and reviews |
3 | Followed bh determining the nutritional status related developments |
4 | To determine the nutritional status of various groups of reseach plans, implements and make reseach reports |
5 | The food consumplion of individvals and groups by identifying their needs are evaluated according to individual differences |
Öğr. Gör. Şahin Yeşildağ
None
None
To determine the nutritional status of clinical, antropometric, biochemical, biophysical, food consumption survey, ecological factors, mortality and morbidity statistics processing.
1 | Examining General İnformation About The Course and as a Professional |
2 | Clinical Methods For The Detection of Nutritional Status-I |
3 | Clinical Methods For The Detection of Nutritional Status-II |
4 | Anthropometric Methods For The Detection of Nutritional Status-I |
5 | Anthropometric Methods For The Detection of Nutritional Status-II |
6 | Anthropometric Methods For The Detection of Nutritional Status-III |
7 | Midterm Exam |
8 | Midterm Exam |
9 | Biochemical Methods For The Detection of Nutritional Status-I |
10 | Biochemical Methods For The Detection of Nutritional Status-II |
11 | Biochemical Methods For The Detection of Nutritional Status-III |
12 | Biophysical Methods For The Detection of Nutritional Status-I |
13 | Food Consumption Survey I |
14 | Food Consumption Survey II |
15 | Final Exam |
16 | Final Exam |
1-Tuğrul Erbaydar “Protein Enerji Malnutrisyonunun Mediko-Sosyal Değerlendirmesi” İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri nstitüsü Doktora Tezi. 19962-Bertan, M. Ve Enünlü,T. (Çeviri). Bölge Sağlık Yönetiminde Epidemiyoloji El Kitabı. H.Ü. Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim dalı Yayınları, Ankara,1990. 3-Tezcan S. Epidemiyoloji, Tıbbi Araştırmaların Yöntem Bilimi. Hacettepe Halk Sağlığı Vakfı 92/1, 19924- Pekcan G. Beslenme Durumunun Saptanması. Eds: Buzgan T, Kesici C, Çelikcan E, Soylu M. In: Beslenme Bilgi Serisi. T.C. Sağlık BakanlığıTemelSağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanlığı. Sağlık Bakanlığı Yayın No: 732. Ankara. Klasmat Matbaacılık, 2008, p. 213-49. 5- Robert Lee, David Nieman - Nutritional Assessment (2012, McGraw-Hill Education)6- Jacqueline Morris - Dietitian's Guide to Assessment and Documentation (2010)
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
100 |
Turkish
None
Activities | Count | WORKLOAD (hours) | TOTAL WORKLOAD (hours) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınav | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
3 | 6 | 18 | |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 6 | 3 | 18 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 6 | 3 | 18 |
84 |